Palanețe (cocoradă) cu branza

de Sidy in Piine, 30 Mar 2012 | 18750 vizualizari

 

Am fost zilele trecute la tara in judetul Bistrita.
Mai jos vedeti ce minunănăţii se coceau pe vatra cuptorului de cărămidă. Stiti ce sunt acestea ???
Palanețe (cocoradă) cu branza. Adica : palanét, palanéte, s.n. (reg.) turtă din aluat, umplută cu brânză, urdă sau magiun.
Facute in cuptorul de la tara si mancate calde....o nebunieeeeeeeeeeeeee.......!!!!

 

INGREDIENTE

-pentru blat

  • 1,5 kg faina alba
  • 750 ml lapte
  • 40 g drojdie
  • 2 oua
  • sare

-pentru umplutura

  • 1,250 g branza telemea de oi
  • 6 oua
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar verde
  • sare

-pentru uns

  • 1-2 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanețe (cocoradă) cu branza:

Framantam bine ingredientele pentru pentru aluat , dupa ce am inmuiat drojdia cu putin lapte.Framantam cam 20 de minute apoi lasam la dospit in loc cald cam o ora.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 5-6 parti egale pe care le facem mingiute.

Branza o sfarmam adaugam ouale, ceapa tocata marunt sau data prin presa, mararul tocat marunt si sarea.Amestecam pina se omogenizeaza compozitia.

Umplem palanetele cu branza multa( o impartim in cate mingiute avem)apoi impaturam asa cum se vede in imaginile de mai jos.

Le intindem putin cu sucitorul sa aiba o forma patrata.

Batem bine ouale si ungem palanetele deasupra.

In cuptorul bine incins punem fiecare palanet cu ajutorul paletei si lasam cam 15 minute sa se coaca.

Le scoatem cu grija, le portionam si se pot manca asa simple calde sau cu o cana de lapte de la tara pus la prins.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanețe (cocoradă) cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

30.03.2012, 21:35

a adus o colega si tare mi-au placut

deyutzky 1

31.03.2012, 12:40

nu cred ca am mancat pana acum dar arata excelent!

cocolina 1

18.04.2012, 17:11

Imi plac foarte mult si cu varza sunt bune mai ales pe vatra si la noi in ardeal se fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare